Ve středu 7.10. jsme s dětmi měli projektový den Japonsko. Děti zhlédly dokument o japonské historii, kultuře a tradicích. Seznámily se s japonskou kuchyní, s polévkou ramen. Tato polévka je spojována výhradně s Japonskem, ale okolo jeho původu visí otazníky. Některé zdroje tvrdí, že nepochází z Japonska, ale z Číny. Takřka každé japonské město má svůj vlastní recept, obsahující specifickou ingredienci pro danou oblast. První zmínka o této polévce je datována kolem roku 1900, polévka má své vlastní muzeum.

Polévku ramen si děti uvařily na svačinu. Nejdříve si připravily základ na polévku – vývar. Nakrájely zeleninu a houby, které jsou hlavní ingrediencí. Maso a zeleninu opekly, připravily japonské nudle a vše spojily s vývarem. Na talíři pak polévku doplnily uvařeným vejcem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Fill out this field
Fill out this field
Zadejte prosím platnou e-mailovou adresu.